jueves, 7 de abril de 2016

QUERCUS ROBUR - Projecte fites



El projecte Quercus Robur va ser creat fa un parell d'anys, juntament amb l'Adrià Gamero i l'Ana Benavent.


El projecte sorgeix a partir d’un creixent interès per el món natural: L'espai que ara ocupen les ciutats, abans havia estat un paratge natural, segurament primer un lloc poblar per una vegetació salvatge i més tard domesticat per l'home i convertit en pastures o camps de conreu. Aquesta natura va anar perdent gradualment el què la caracteritzava com a tal, fins a estar completament eradicada per l'espai urbanitzat. La ciutat en la seva continua transformació amplia els seus límits ocupant l'espai natural sense trobar-hi resistència.
Tot i aquesta continua urbanització del territori, dins les ciutats encara queden espais, que tot i ser domesticats, mantenen quelcom que ens evoca a la natura; poden ser grans parcs o petits racons, patis o places que entremig els edificis serveixen com a refugi per un reduït nombre d'espècies vegetals.

El projecte tracta de cercar, identificar i classificar aquests espais que es troben entre l'urbà i el natural, i intervenir-hi per tal d'accentuar aquesta vegetació. Amb la intervenció s'intenta que li sigui més difícil a la ciutat d'eliminar aquesta natura, equilibrant en mesura del possible la relació de força entre els dos elements; això ho podem aconseguir netejant, regant i plantant noves especies.


No hay comentarios:

Publicar un comentario